Skip to main content
Σεμιναρια - Workshops

Σεμινάριο ενδυνάμωσης & Σύγχρονου χορού (Χριστίνα Καρπούζου)

By January 25, 2019February 2nd, 2019No Comments

3/2/2018 Σάββατο

4/2/2018 Κυριακή

 

Το σώμα μας, ως κομμάτι της συνείδησης μας, αποτελεί ένα πολύ ισχυρό κ δυνατό εργαλείο που συνάμα αποστασιοποιείται από το «εγώ» μας και αποκτά τους δικούς του αυτοματισμούς, κινησιολογικούς δρόμους και «απομονώσεις» κάτι που συχνά καταλήγει να το διαχωρίζει από την έλλογη, διεκπεραιωτική λειτουργία του μυαλού.



Ένα εργαλείο λοιπόν το σώμα, που όπως όλα τα εργαλεία, όσο μαθαίνεις να το χρησιμοποιείς ,τόσο καταλαβαίνεις την λειτουργία του και τους άπειρους τρόπους με τους οποίους μπορεί να εκφραστεί, βασιζόμενο στην τεχνική του δομή και την δύναμη που αποκτά.



Σε αυτό το σεμινάριο θα δώσουμε βάση στην μυϊκή ενδυνάμωση και φυσική κατάσταση του σώματος μέσα απο κινησιολογικές ασκήσεις –διαδρομές που μπορούμε να ανακαλύψουμε, οι οποίες θα μας φέρουν σε επαφή και σε σχέση με το πάτωμα. Στη συνέχεια θα μελετήσουμε την τεχνική, την ροή και την δράση-αντίδραση που προκύπτει στην κινησιολογία μας, με βάση τον σύγχρονο χορό ούτως ώστε να φθάσουμε στο σημείο της βαθειάς κατανόησης και χορευτικής απόδοσης της χορογραφίας.