Skip to main content
Σεμιναρια - Workshops

Molding the Void/// research aerial movement workshop

By January 25, 2019No Comments

Διήμερο ερευνητικό σεμινάριο 7 ωρών + παρουσίαση υλικού με ζωντανό μουσικό αυτοσχεδιασμό.

Πάτωμα, τοίχοι, ενδιάμεσος χώρος. Το σώμα σαν οριζόντια επιφάνεια. Το σώμα ως κατακόρυφο όριο. Το σώμα ελεύθερο στον αιωρούμενο χώρο.

Τα σώματά μας είναι οι αισθητήρες και οι ανιχνευτές τόσο του περιβλαλλοντος αρχιτεκτονημένου χώρου όσο και του ένδιάμεσου χώρου, του μη κατασκευασμένου. Τα σώματά μας είναι ικανά να απρροφούν τα χαρακτηριστικά των περιβάλλοντων που κατοικούν με τρόπο που να νοηματοδοτεί την επιβίωσή τους μέσα σε αυτά. Χωρίς καν να το καταλαβαίνουμε, οι χώροι γύρω μας μας καθορίζουν, καθώς ανταποκρινόμαστε σε μια συνεχή ανταλληγή πληροφορίας μεταξύ του σώματος και των αντικειμένων και υλικοτήτων που μας περιβάλλουν.

Το σεμινάριο αυτό είναι μια άσκηση για το σώμα και το μυαλό, προκειμένου να εντοπίσουμε τα στοιχεία εκείνα με τα οποία ερχόμαστε σε επαφή και μας προκαλλούν να κινηθούμε, πάνω, δίπλα, μέσα σε αυτά. Το σχήμα, η μομρφή και η υλικότητά τους καθώς και ο βαθμός συνδεσής μας με αυτά, καθορίζουν την ένταση, τη μορφή και την ποιότητα της κίνησής μας και μέσω του αυτοσχεδιασμού οργανώνονται σε μια προσωπική αφήγηση.

Θα βασιστούμε, λοιπόν, σε ασκήσεις αυτοσχεδιασμού προκειμένου να “κατοικήσουμε’’, τον ενδιάμεσο χώρο, το χώρο που κατεξοχήν καταλαβάνουν τα εναέρια ακροβατικά και προσδίδουν νόημα στον «κενό». Η Ιαπωνική κουλτούρα ονομάζει τον χώρο αυτό “ma” και δεν πρόκειται για το περίσσευμα του χτισμένου, αλλά αντίθετα για ένα χώρο όπου είναι ελύθερος και ανοιχτός στην πολλαπλότητα της δημιουργίας και της έκφρασης.

Εκεί, θα χτίσουμε μια ενάερια κατασκευή ως προϊόν συλλογικής αναζήτησης και θα κινηθούμε, θα τον σκαρφαλώσουμε και θα αυτοσχεδιάσουμε πάνω του ως αποτέλεσμα του πειραματισμού μας, τόσο με την ίδια την κατασκευή όσο και με τα υπόλοιπα σώματα γύρω μας.

Φανταστείτε μια ιπτάμενη κατακευή και ένα συλλογικό σώμα που κινείται σε αυτή: ενα αιωρούμενο συνεχώς μεταβαλλόμενο γλυπτό.

Ας χτίσουμε παρέα τις σχέσεις και τους χώρους που θέλουμε να κατοικήσουμε!

Σάββατο 18:00-22:00

Κυριακή 11:00-14:00 + παρουσίαση 19:00


Δήλωση συμμετοχής έως 14 Ιανουαρίου στο e-mail:
[email protected]
και στη σχολή Ο Κρίκος, 697 913 7979

*Το σεμινάριο είναι ανοιχτό σε επίπεδα και εμπειρία εναέριων ακροβατικών. Επίσης, απευθύνεται σε άτομα από άλλες τέχνες, χορό, θέατρο μουσική που θα ήθελαν να έρθουν σε επαφή με το χώρο, τα αντικείμενα και τα σώματα μέσω της συλλογικής διερεύνησης.

“Ο αυτοσχεδιασμός δεν έχει όρια, δεν προϋποθέτει τεχνική, απλά θέληση και συγκέντρωση στον εαυτό και φροντίδα για ό,τι μας περιτριγυρίζει!!!”